Non-duale coaching

Als non-duale coach begeleid ik mensen vanuit de visie dat onze natuurlijke staat van zijn liefde is. Deze liefde is allesomvattend, eeuwig en één met al wat leeft. Dat wij dat niet als zodanig ervaren heeft alles te maken met onze belemmerende gedachten, overtuigingen en onderdrukte gevoelens die wij ons vaak niet eens bewust zijn, laat staan op waarheid toetsen.

Maar alle onprettige gevoelens, van ongemak tot grote angsten, zijn een aanwijzing dat er blokkades zijn voor het ervaren van onze zuivere staat van zijn.

Naast gedachteonderzoek en zelfvergeving nemen gevoel, adem en lichaamsbewustzijn een belangrijke plaats in.

Achtergrond:
Na mijn antroposofische opleiding als kunstzinnig therapeut heb ik jarenlang als zodanig gewerkt in een huisartsen-groepspraktijk.
In 1998 kwam ik in aanraking met Een Cursus in Wonderen, een puur non-dualistisch pad en door sommige ook wel een spirituele psychotherapie genoemd.

Ik ontdekte dat de wortel van alle lijden zich in ons denksysteem bevindt. Vanaf dat moment ben ik mij gaan bijscholen met o.a. het begeleiden van Vergevingsprocessen, Zijnsgeorienteerde trainingen, The Work van Byron Katie, Focussen en Geweldloze Communicatie.

Vanaf 2000 ben ik het schilderen en de therapie los gaan koppelen.
Ik ben zelf gaan schilderen en heb mij verder bekwaamd als coach. Daarnaast faciliteer ik een gespreksgroep en begeleid ik een studiegroep voor:
Een Cursus in Wonderen en The Way of Mastery. 
Voor meer info over deze twee nauw verwante wegen zie studie.

Yvon Scharis